Dezvoltare personala

 

Colaborarea cu industria de IT şi automatică reprezintă una dintre preocupările constante ale facultăţii. Parteneriatele cu marile companii, dar şi cu companiile mai mici, dispuse să se implice în utilizarea de tehnologii noi, de mare potenţial, sunt esenţiale în pregătirea armonioasă a studenţilor în domenii atât de dinamice cum sunt IT-ul sau controlul automat.

In facultate există laboratoare didactice si de cercetare în parteneriat cu companii de renume din industria de IT şi automatică:

  • Centrul de Competenţă Linux IBM
  • Laboratorul IBM e-Government
  • Microsoft Inovation Center UPB
  • Academia Cisco UPB
  • Intel Student Open Lab
  • Academia LabVIEW-National Instruments
  • IxLab – IXIA
  • Laboratorul Oracle
  • 3DUPB Gameloft Learning Center
  • Laborator în parteneriat cu Nokia
  • Laborator în parteneriat cu Freescale
  • Laborator în parteneriat cu HP
  • Laborator în parteneriat cu Rockwell Automation
  • Laborator în parteneriat cu Altran
  • Laborator în parteneriat cu UTI
  • Laborator în parteneriat cu IPA

Academia CISCO

Academia Cisco este un spaţiu al învăţării prin practică şi prin comunicare. Cursurile transmit eficient informaţia tehnică, dar nu numai. Prin activitatea instructorilor în afara Academiei, ei sunt zilnic în contact cu fluxul transformărilor din tehnologie şi din piaţa muncii în România. Încă de la înfiinţarea Academiei, o parte dintre instructori lucrează la RoEduNet, unul dintre cei mai mari ISP din România. În plus, ca asistenţi sau ca studenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din UPB, ei se află în centrul unui hub informaţional din care preiau probleme noi, indicii ale tendinţelor viitoare, întrebări actuale. Programul Cisco Networking Academy urmăreşte educarea studenţilor pentru o carieră IT de succes în viitorul imediat. Pe scurt, Academia Cisco este locul în care cu siguranţă veţi continua să veniti din curiozitate şi plăcere. Daca aţi ales-o întâmplător, o veţi recomanda la prieteni. Dacă aveţi o întrebare la care există un răspuns, îl veţi primi de la instructorii sau chiar de la colegii Dvs.

Mai multe informaţii puteţi găsi la adresa www.ccna.ro.

Microsoft Academic Program

La Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB se desfăşoară de mai bine de 8 ani Microsoft Academic Program. Prin intermediul acestui program, studentii din A&C pot beneficia de MSDN Academic Alliance, de prezentările susţinute de Microsoft Student Partners, de cursurile desfăşurate sub egida IT Academy, precum şi de multe alte evenimente destinate acestora.

National Instruments LabVIEW Academy Program

Începând cu anul 2010, funcţionează în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, departamentul de Automatică şi Informatică Industrială, prima academie LabVIEW din România şi actualmente una dintre cele mai mari din Europa de Est. Prin intermediul acestui program studenţii au acces la resurse software şi hardware de învăţare şi cercetare actualizate, bazate pe tehnologii National Instruments. Ei au de asemenea posibilitatea de a se certifica gratuit ca specialişti în sisteme de instrumentaţie virtuală prin intermediul examenului LabVIEW – Certified LabVIEW Associate Developer (CLAD). Cu ajutor din partea LabVIEW Student Ambassadors, studenţii îşi pot îmbunătăţi capacitatea de dezvoltare de sisteme complexe de măsurare, testare şi reglare automată, într-o serie de ateliere de lucru dedicate.

Programul Academic Phoenix Contact – EduNet

Prima implementare din România a programului academic Phoenix Contact – EduNet (International Education Network) funcţionează în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, departamentul de Automatică şi Informatică Industrială, Laboratorul Sisteme Informatice Industriale, începând cu anul universitar 2013-2014. Prin intermediul acestui program, studenţii au acces la resurse hardware și software de învăţare şi cercetare actualizate, bazate pe tehnologiile Phoenix Contact în sfera automatizărilor industriale precum: monitorizarea și conducerea proceselor cu automate programabile, sisteme ierarhice de comunicații industriale, soluții tip SCADA bazate pe arhitecturi informatice complexe, software pentru dezvoltarea de aplicații industriale.

 
“Rețeaua de Educație Internațională (EduNet)” a fost înființată în anul 2007 la inițiativa companiei Phoenix Contact, Blomberg, Germania, cu scopul de a sprijini universitățile tehnice și partenerii lor astfel încât aceștia să reacționeze comun la tendințele și evoluțiile globale. Experiențele și rezultate studenților și cercetătorilor pot fi discutate în cadrul programului de cooperare existent între universitățile participante la program, precum și între industrie și universități. În acest context sunt organizate anual o serie de evenimente pentru pregătire, schimb de experiență și concursuri studențesti care au ca scop final dezvoltarea unei comunități puternice de specialiști în automatică și informatică industrială. În prezent programul include 54 de universități din 24 de țări.